Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Belg sterft in vuurzee na opzettelijk inrijden op crèche van aanstaande ex

In het Vlaamse Keerbergen is de bestuurder van een bestelwagen met opzet ingereden op een in een woonhuis gevestigde kindercrèche. Na zijn daad stak hij het pand in brand. Hij kwam daarbij zelf om het leven. In de opvang waren op dat moment geen kinderen aanwezig.

De omgekomen dader is de echtgenoot van de eigenaresse van de crèche. Het paar lag in scheiding, meldt Het Laatste Nieuws. De vrouw moest vandaag naar de rechter in Leuven, die de scheiding zou uitspreken. Haar bijna ex-man kon dat niet verkroppen en zou daarom op het pand zijn ingereden.

Voor zijn daad vulde de 36-jarige man de bestelauto met jerrycans vol benzine, weet Het Nieuwsblad. Na de aanrijding goot de man de benzine uit en stichtte brand in de woning. Daarbij vloog ook zijn voertuig in brand. De man kwam zelf om in de vuurzee. Zowel de woning als de bestelwagen ging geheel in vlammen op.

  1. Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd
    Video

    Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd

    In Frankrijk wordt met ontzetting gereageerd op ‘gele hesjes’ die zaterdag een politieauto in Parijs aanvielen. De wagen wordt bestuurd door een agente die de agressieve actie van de demonstranten heeft gefilmd. Ze bekogelen de dienstauto onder meer met stenen en een knuppel. De beelden zijn inmiddels duizenden keren gedeeld op social media. Veel Fransen spreken schande van de actie van de gele hesjes en nemen het op voor de politie.