Belgische minister vanaf onderduikadres over Nederlandse dreiging: ‘Men wilde mij ontvoeren’

De Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft vanaf zijn onderduikadres een videoboodschap ingesproken over de ernstige bedreiging uit Nederlandse hoek. De drie in Den Haag opgepakte mannen en de nog altijd voortvluchtige vierde verdachte hadden het plan om hem te ontvoeren, zegt hij.

 1. LIVE | VN-commissie onderzoekt of Russische aanvallen infrastructuur oorlogsmisdaden zijn
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | VN-commissie onderzoekt of Russische aanvallen infrastruc­tuur oorlogsmis­da­den zijn

  Een VN-commissie gaat onderzoeken of de Russische aanvallen op de kritieke infrastructuur van Oekraïne gelijkstaan aan oorlogsmisdaden. De Russische autoriteiten in de Zuid-Oekraïense regio Cherson zeggen te beginnen met de ‘evacuatie’ van de eerste mensen uit de stad Kachovka, die bij een belangrijke stuwdam in de rivier de Dnjepr ligt. Oekraïne en Rusland speculeren al maanden over een vijandige aanval op de Kachovka-dam. Bij een doorbraak zou een groot gedeelte van de regio onder water komen te staan. Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.
 2. Aanslagpleger Nieuw-Zeeland pleitte schuldig ‘onder druk van marteling’

  Aanslagple­ger Nieuw-Zee­land pleitte schuldig ‘onder druk van marteling’

  De man die in 2019 meer dan vijftig mensen doodde tijdens een aanslag in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, beweert dat hij onder druk van marteling schuldig pleitte. De Australiër Brenton Tarrant werd in 2020 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating, nadat hij eerder schuldig pleitte aan de moord op 51 mensen, poging tot moord op nog eens 40 personen en het plegen van een terroristische aanslag.