Volledig scherm
De jongeman werd in de Ravensteinstraat aangereden, toen hij de straat overstak. © Belga / Google Maps

Belgische politie rijdt jongen (17) dood op weg naar inbraak

In Brussel is afgelopen nacht een 17-jarige jongeman om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een politieauto.

Het ongeval gebeurde even voor middernacht voor de Ravensteingalerij. De jongeman werd in de Ravensteinstraat, toen hij de straat overstak, aangereden door een voertuig van de anti-overvalbrigade dat onderweg was naar een spoedmelding. Het voertuig reed met sirenes en zwaailichten aan. Voor het slachtoffer kon hulp niet meer baten.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad bevestigt de feiten, maar wil niets kwijt over de omstandigheden van de jongeman. ,,Er werd een MUG-team ter plaatse geroepen en die heeft nog geprobeerd de jongeman te reanimeren, maar tevergeefs”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. 

Onderzoek loopt

,,Het onderzoek naar de oorzaken en omstandigheden van deze feiten is in handen van het Brusselse parket. Voor de onderzoeksdaden werd een andere politiezone gevraagd om het onderzoek in alle onafhankelijkheid te kunnen laten plaatsvinden.” De Federale Politie en een expert kwamen al eerder ter plaatse.

Het slachtoffer zou zich hebben willen onttrekken aan een controle van de politie, maar dat wil de woordvoerder niet bevestigen. De patrouille van de anti-overvalbrigade was echter op weg naar een inbraak en was dus niet op zoek naar de jongeman.

Politie betuigt medeleven

De exacte identiteit van het slachtoffer staat ook nog niet vast. ,,We betreuren deze afloop en willen onze deelneming betuigen aan de familie en naasten van het slachtoffer.”

De politieagenten die bij de aanrijding betrokken waren, zijn sterk aangedaan door het ongeval en krijgen professionele hulp, aldus de politiewoordvoerder. 

  1. Aangifte dader bloedbad Hanau werd door Duitse justitie genegeerd: uitspraken waren niet racistisch of extreemrechts

    Aangifte dader bloedbad Hanau werd door Duitse justitie genegeerd: uitspraken waren niet racistisch of extreem­rechts

    Het federale parket in Duitsland heeft bevestigd dat het in november een aanklacht ontving van de dader achter de racistische aanslag in Hanau. Tobias Rathjen (43) schoot woensdag negen bezoekers van twee shishalounges dood, daarna zijn moeder en vervolgens zichzelf. In een manifest schreef hij tevergeefs aangifte te hebben gedaan wegens ‘een ‘onbekende geheime dienst’ die ‘in de hersenen van mensen dringt’ om ‘wereldgebeurtenissen te controleren’.