De jongeman werd in de Ravensteinstraat aangereden, toen hij de straat overstak.
Volledig scherm
De jongeman werd in de Ravensteinstraat aangereden, toen hij de straat overstak. © Belga / Google Maps

Belgische politie rijdt jongen (17) dood op weg naar inbraak

In Brussel is afgelopen nacht een 17-jarige jongeman om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een politieauto.

Het ongeval gebeurde even voor middernacht voor de Ravensteingalerij. De jongeman werd in de Ravensteinstraat, toen hij de straat overstak, aangereden door een voertuig van de anti-overvalbrigade dat onderweg was naar een spoedmelding. Het voertuig reed met sirenes en zwaailichten aan. Voor het slachtoffer kon hulp niet meer baten.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad bevestigt de feiten, maar wil niets kwijt over de omstandigheden van de jongeman. ,,Er werd een MUG-team ter plaatse geroepen en die heeft nog geprobeerd de jongeman te reanimeren, maar tevergeefs”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. 

Onderzoek loopt

,,Het onderzoek naar de oorzaken en omstandigheden van deze feiten is in handen van het Brusselse parket. Voor de onderzoeksdaden werd een andere politiezone gevraagd om het onderzoek in alle onafhankelijkheid te kunnen laten plaatsvinden.” De Federale Politie en een expert kwamen al eerder ter plaatse.

Het slachtoffer zou zich hebben willen onttrekken aan een controle van de politie, maar dat wil de woordvoerder niet bevestigen. De patrouille van de anti-overvalbrigade was echter op weg naar een inbraak en was dus niet op zoek naar de jongeman.

Politie betuigt medeleven

De exacte identiteit van het slachtoffer staat ook nog niet vast. ,,We betreuren deze afloop en willen onze deelneming betuigen aan de familie en naasten van het slachtoffer.”

De politieagenten die bij de aanrijding betrokken waren, zijn sterk aangedaan door het ongeval en krijgen professionele hulp, aldus de politiewoordvoerder. 

 1. Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd
  PREMIUM

  Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd

  Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld en in deze tijden van het coronavirus zelfs een van de belangrijkste gezondheidsadviezen: Was je handen! Maar vroeger was dat niet zo normaal, het is zowaar een uitgevonden gebruik. De Hongaars-Oostenrijkse arts Ignaz Semmelweis, die er in 1847 als eerste de gezondheidsvoordelen van inzag, werd om zijn advies decennialang uitgelachen door collega-dokters.
 2. ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlanders wisselen boodschappen uit
  PREMIUM

  ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlan­ders wisselen boodschap­pen uit

  De jaren vijftig zijn terug in het tweelandendorpje Overslag, nabij het Belgische Wachtebeke. Buren smokkelen er opnieuw ouderwets boter over de grens. Al is grenzeloze burenliefde een beter woord. Belgische Overslagnaren halen chocolade paaseitjes en boterkoeken aan hun kant van de grens, de Nederlanders helpen de Belgen aan hun favoriete zakje drop. Alle boodschappen worden netjes, en volledig volgens de regels van de coronakunst, over de grens gezet.