Volledig scherm
De jongeman werd in de Ravensteinstraat aangereden, toen hij de straat overstak. © Belga / Google Maps

Belgische politie rijdt jongen (17) dood op weg naar inbraak

In Brussel is afgelopen nacht een 17-jarige jongeman om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een politieauto.

Het ongeval gebeurde even voor middernacht voor de Ravensteingalerij. De jongeman werd in de Ravensteinstraat, toen hij de straat overstak, aangereden door een voertuig van de anti-overvalbrigade dat onderweg was naar een spoedmelding. Het voertuig reed met sirenes en zwaailichten aan. Voor het slachtoffer kon hulp niet meer baten.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad bevestigt de feiten, maar wil niets kwijt over de omstandigheden van de jongeman. ,,Er werd een MUG-team ter plaatse geroepen en die heeft nog geprobeerd de jongeman te reanimeren, maar tevergeefs”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. 

Onderzoek loopt

,,Het onderzoek naar de oorzaken en omstandigheden van deze feiten is in handen van het Brusselse parket. Voor de onderzoeksdaden werd een andere politiezone gevraagd om het onderzoek in alle onafhankelijkheid te kunnen laten plaatsvinden.” De Federale Politie en een expert kwamen al eerder ter plaatse.

Het slachtoffer zou zich hebben willen onttrekken aan een controle van de politie, maar dat wil de woordvoerder niet bevestigen. De patrouille van de anti-overvalbrigade was echter op weg naar een inbraak en was dus niet op zoek naar de jongeman.

Politie betuigt medeleven

De exacte identiteit van het slachtoffer staat ook nog niet vast. ,,We betreuren deze afloop en willen onze deelneming betuigen aan de familie en naasten van het slachtoffer.”

De politieagenten die bij de aanrijding betrokken waren, zijn sterk aangedaan door het ongeval en krijgen professionele hulp, aldus de politiewoordvoerder. 

  1. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die is ontsnapt aan nog meer pijn’

    Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die is ontsnapt aan nog meer pijn’

    De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.