Demonstranten vrijdag tijdens een betoging in Barcelona naar aanleiding van de dood van meer dan twintig Afrikaanse migranten vorige week in de Spaanse enclave Melilla in Marokko.
Volledig scherm
Demonstranten vrijdag tijdens een betoging in Barcelona naar aanleiding van de dood van meer dan twintig Afrikaanse migranten vorige week in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. © AFP

Betogers de straat op in Spanje en Marokko na tragedie in Spaanse enclave Melilla

In meerdere Spaanse steden en in de Marokkaanse stad Rabat zijn duizenden mensen de straat opgegaan om te demonstreren vanwege de dood van 23 Afrikaanse migranten in de Spaanse enclave Melilla een week geleden. Volgens de betogers is het Europese migratiebeleid gericht op het ‘militariseren van de grenzen’.

  1. Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

    Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

    De FBI zou de woning van voormalig president Donald Trump eerder deze week zijn binnengevallen vanwege ‘documenten over kernwapens’. Dat melden bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek aan The Washington Post. Of het om geheime informatie over Amerikaanse kernwapens gaat is niet duidelijk, maar volgens de Amerikaanse krant benadrukt de zoekactie wel ‘hoe groot de angst is dat de documenten in verkeerde handen komen’.