Carnavalsvereniging Dicke Flaa
Volledig scherm
Carnavalsvereniging Dicke Flaa © Youtube

Bijna 300 mogelijk besmette feestneuzen van ‘de Dicke Flaa’ gezocht, ook Nederlanders?

De Duitse gezondheidsdiensten zijn naarstig op zoek naar zo’n 300 carnavalsvierders die 15 februari mee hosten op het feest van de Langbröker Dicke Flaa in Gangelt, vlak over de grens bij Limburg. Op dat feest was ook de 47-jarige Duitser aanwezig, die besmet is met het coronavirus. 

,,Je kon hier gewoon betalen aan de kassa en meevieren,” zegt Wilfried Gossen van de club. ,,Dus hoeveel Nederlanders hier waren, dat is echt niet te zeggen. Het kunnen er nul zijn, of tientallen. Ik ken veel mensen natuurlijk, ook die meneer die besmet is geraakt, maar ik ken ze lang niet allemaal.” Gossen moet zelf noodgedwongen twee weken thuis in quarantaine blijven. Dat geldt in principe voor alle feestvierders die aanwezig waren.

Ze vierden 15 februari zo gezellig met z'n allen feest, de mensen van carnavalsvereniging Langbröker Dicke Flaa in Gangelt, vlakbij Limburg. En nu zitten ze allemaal afgezonderd van elkaar twee weken thuis, omdat de 47-jarige man die met het coronavirus is besmet, toen nog vrolijk met hen mee hoste. 

Sociaal leven

De kans dat uit de hoek van Gangelt de eerste Nederlandse besmetting tevoorschijn komt, is aanzienlijk. De besmette Duitser (die extra vatbaar was omdat hij ook aan kanker lijdt) en zijn inmiddels eveneens aangestoken vrouw, hebben een rijk sociaal leven. Zo werkt de vrouw van het besmette echtpaar in een kinderdagverblijf. Veel Nederlanders komen geregeld in Gangelt en de kans is aanzienlijk dat er ook Nederlanders op het carnavalsfeest waren. 

De besmette Duitser was een week voor het carnavalsfeest nog een weekend met zijn vrouw in het Limburgse Vlodrop. Daar waren hij en zijn vrouw nog niet ziek en is er dus geen gevaar dat ze iemand hebben besmet. Ruim een week later, het weekend van het feest van de Dicke Flaa, moeten de eerste verschijnselen bij hem zijn geconstateerd. Inmiddels zijn al drie andere mensen uit Gangelt en omgeving met het coronavirus besmet.

 1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

  Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Nederlands lid ‘Pink Panther-bende’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelendiefstallen

  Nederlands lid ‘Pink Pan­ther-ben­de’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelen­dief­stal­len

  Tien jaar na de gewelddadige dood van een oud-burgemeester in Zwitserland heeft justitie het onderzoek afgerond en drie verdachten aangeklaagd. Het gaat om een 40-jarige Nederlander en twee Serviërs. Ze worden beschuldigd van moord en diefstal met geweld en zouden deel uitmaken van de ‘Pink Panthers’, een criminele organisatie die in heel Europa toesloeg, melden Zwitserse media.