De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken verdedigde maandag de terugtrekking van de VS uit Afghanistan tijdens een virtuele hoorzitting in het Congres.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken verdedigde maandag de terugtrekking van de VS uit Afghanistan tijdens een virtuele hoorzitting in het Congres. © REUTERS

Blinken verdedigt vertrek VS uit Afghanistan in Congres: Uitstel had niets uitgemaakt

Amerikaanse troepen in Afghanistan zouden zijn blootgesteld aan aanvallen van de taliban als ze langer waren gebleven en uitstel van vertrek had toch niet veel uitgemaakt. Met die argumenten verdedigde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zich maandag in het parlement.

  1. Zeven doden na staatsgreep Soedan, regering ontbonden en noodtoestand uitgeroepen
    update

    Zeven doden na staats­greep Soedan, regering ontbonden en noodtoe­stand uitgeroe­pen

    Het hoofd van de overgangsregering in Soedan, legerleider Abdel Fattah al-Burhan, heeft met zijn strijdkrachten de macht gegrepen in het Afrikaanse land. Hij heeft de regering ontbonden en de noodtoestand uitgeroepen. De generaal beloofde in een toespraak internationale akkoorden na te leven en sprak over vrije verkiezingen in 2023. Volgens hem was de overgangsregering verstrikt geraakt in interne twisten en vormt hij nu “een capabele regering”. De militairen blijven volgens hem werken aan een overgang naar een democratie.