Volledig scherm
Het Belgische BNP Paribas Fortis gaat 4 op de 10 filialen sluiten. © BELGA

BNP Paribas Fortis sluit 250 kantoren in België

De Belgische bank BNP Paribas Fortis gaat de komende drie jaar ongeveer 40 procent van het aantal kantoren sluiten. Daardoor verliezen ongeveer 2200 werknemers hun baan. Het banenverlies moet zo veel mogelijk plaatsvinden door natuurlijk verloop en via vrijwillig vertrek.

Eind 2021 moeten 267 filialen van de bank gesloten zijn. In totaal heeft de bank nu 678 kantoren. De sluitingen zijn volgens de bank noodzakelijk omdat steeds meer mensen internetbankieren. BNP Paribas Fortis neemt de stappen in overleg met de vakbonden. ,,We moeten rekening houden met de exponentiële evolutie van digitaal bankieren en bankieren op afstand.’’ aldus een persbericht van het Belgische dochterbedrijf van het Franse BNP Paribas. 

De Belgische bank deelde ook meteen de cijfers over 2018. De nettowinst ging met bijna 2 procent omhoog tot ruim 1,9 miljard euro. De bank is onderdeel van het Franse BNP Paribas. De Belgische tak wil een dividend van 1,8 miljard euro uitkeren aan het Franse moederbedrijf. De Belgische staat is met een belang van 7,7 procent de grootste aandeelhouder van de Franse bank.