Een Boeing 737 MAX 8 van Southwest Airlines.
Volledig scherm
Een Boeing 737 MAX 8 van Southwest Airlines. © REUTERS

Boeing 737 MAX moet noodlanding maken in VS

Een Boeing 737 MAX van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft vandaag een noodlanding moeten maken op de Internationale Luchthaven van Orlando in Florida. Dat meldt Fox Orlando.

Volgens de luchthavenautoriteiten kampte het toestel met een storing aan de motor en moest het kort na het opstijgen alweer terugkeren naar Orlando. Het toestel had alleen bemanningsleden aan boord: een piloot en een copiloot. Het duo kon het toestel veilig aan de grond zetten.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA kwam met een verklaring over het incident. Kort na de start op het vliegveld van Orlando was sprake van een motorprobleem en keerde het toestel terug, aldus de FAA. De organisatie onderzoekt nog wat er precies gebeurde. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij had het incident ,,absoluut niets te maken” met de vliegtuigcrash van 10 maart in Ethiopië. 

Het vliegtuig was op weg naar Victorsville, Californië, waar het aan de grond zou worden gehouden in het kader van het voorlopige vliegverbod dat de Amerikaanse overheid twee weken geleden uitvaardigde voor alle Boeings 737 MAX 8 en 9 na twee dodelijke crashes in Indonesië en Ethiopië.

Kijk hier naar beelden van  Southwest Airlines:

  1. Noodtoestand in Amerikaanse steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders’
    Video

    Noodtoe­stand in Amerikaan­se steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootou­ders’

    De agent die in Minneapolis George Floyd doodde is gearresteerd, maar felle protesten tegen politiegeweld houden aan in de hele VS. In Atlanta bestormden actievoerders het hoofdkantoor van de tv-zender CNN en in Washington ging het Witte Huis korte tijd dicht vanwege oprukkende betogers. De staat Georgia heeft in Atlanta en steden in de omgeving inmiddels de noodtoestand afgeroepen. ,,Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders”, zegt actievoerster Onni Adams in New York.