Volledig scherm
De vertrekhal van Brussels Airport. © BELGA

Bomalarm op luchthaven Zaventem 'vermoedelijk een grap'

Er was vanavond tijdelijk een bomalarm van kracht op de luchthaven van Zaventem. Op de muur van de herentoiletten waren verdachte teksten gevonden, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een grap.

Op de muur stond onder meer “Allahu akbar” geschreven met daarnaast de melding dat er om 20.30 uur iets zou ontploffen bij de bushaltes van de luchthaven. ,,Er werd onmiddellijk een veiligheidsperimeter ingesteld”, vertelt Sara Frederix van de federale politie aan Het Nieuwsblad. ,,Er werden extra agenten en militairen opgetrommeld om een sweeping te doen van de omgeving.”

De luchthaven is niet ontruimd en ook alle vluchten vertrekken zoals gebruikelijk. Wel worden alle vertrekken grondig doorzocht, maar tot nu toe is er verder niets verdachts gevonden. Alles wijst er dus op dat het om een grap gaat. De auteur van de teksten riskeert een straf.

Schrik

De schrik zit er in Zaventem goed in sinds drie zelfmoordterroristen zichzelf opbliezen in maart 2016. Twee van hen deden dat op de luchthaven, een derde sloeg toe in metrostation Maalbeek. Bij die aanslagen kwamen 32 mensen om het leven.