Volledig scherm
© twitter

Brandstoftanks bij vliegveld Caïro ontploffen: 12 gewonden

UPDATEIn een brandstofdepot bij de luchthaven van de Egyptische hoofdstad Caïro is een zware explosie geweest. De knal was in grote delen van de stad te horen. Er lijkt geen opzet in het spel te zijn. Er zouden twaalf gewonden overgebracht zijn naar een ziekenhuis, volgens het Egyptische staatspersbureau MENA. Over hun toestand is nog niks bekend.

Een woordvoerder van het Egyptische leger sloot tegenover lokale media uit dat het om een aanslag ging. Volgens hem is de explosie veroorzaakt door 'hoge temperaturen'. Het is onduidelijk wie de eigenaar is van het depot. Op sociale media gaan geruchten dat het van het leger zou zijn.

De explosie werd in de wijde omtrek van de stad waargenomen. Na de ontploffing brak brand uit. Op foto's die via Twitter zijn verspreid is een grote rookpluim te zien. Het vliegverkeer op de luchthaven hoefde niet te worden stilgelegd. Het vuur zou inmiddels onder controle zijn.

Nervana Mahmoud on Twitter

Breaking: #Egypt's army spokesman deny any terror attack behind the explosion near #Cairo Airport is in main Fuel Storage facility and it happened due to high temperature. No casualties reported, and airport is safe. and functioning as normal.

De Egyptische Minister van Transport, Mohamed Abbas, laat weten dat een explosie twee brandstoftanks in vlam heeft gezet, buiten het terrein van de luchthaven. Echter is niet duidelijk of een explosie gezorgd heeft voor de ontploffing van de twee tanks, of dat het twee losse explosies waren.

Michele Dunne on Twitter

@yeh1a Do you have a sense if one explosion set off the other? Or were they two explosions in different locations?

Abbas meldde ook dat het luchtverkeer niet beïnvloedt is door de explosie, hoewel dat eerder op de avond wel het geval leek.

Vuurbal

Op foto's die via Twitter zijn verspreid is een grote vuurbal en rookpluim te zien. 

GindY on Twitter

انفجار بمحيط مطار القاهره منذ قليل https://t.co/10kVfCwIRt

Kareem Nasser on Twitter

فيديو انفجار قرب مطار القاهرة ، في خزانين وقود لشركة بتروكيماويات قرب المطار #مصر #مطار_القاهرة #المطار https://t.co/exwWNwL9zW

🇮🇹 Phil Rab on Twitter

An aviation stop order in effect following what appears to be a large explosion near Cairo airport. Cause unknown. Some local reports indicate it is an explosion at gas station, other suggest it may be an explosion at main gas source at airport.

Amr Khalifa on Twitter

BREAKING Picture taken by locals , via @LaLaKdaho , of a reported explosion near Cairo airport. #Egypt No details at present. But that is a large event of some kind. DEVELOPING