Mensen, dieren, huizen en voertuigen waren kansloos tegen de verwoestende modderstroom na de dambreuk bij het Braziliaanse stadje Brumadinho in januari 2019. 270 mensen kwamen om het leven. Zeven slachtoffers worden nog altijd vermist.
Volledig scherm
Mensen, dieren, huizen en voertuigen waren kansloos tegen de verwoestende modderstroom na de dambreuk bij het Braziliaanse stadje Brumadinho in januari 2019. 270 mensen kwamen om het leven. Zeven slachtoffers worden nog altijd vermist. © EPA

Braziliaanse politie wil 19 mensen aanklagen om damramp met 270 doden

De Braziliaanse Federale Politie wil dat negentien mensen die voor het Braziliaanse mijnbouwbedrijf Vale en het Duitse technische inspectiebedrijf TÜV SÜD werken, worden aangeklaagd wegens opzettelijke doodslag. Vale was eigenaar van de dam in de deelstaat Minas Gerais die in januari 2019 doorbrak. Daarbij kwamen 270 mensen om het leven. TÜV SÜD was verantwoordelijk voor de veiligheidsinspecties van de dam.

  1. ‘Ontvoerder van Dean (4) ging door het lint omdat vriendin zich niet snel genoeg aankleedde’
    PREMIUM

    ‘Ontvoerder van Dean (4) ging door het lint omdat vriendin zich niet snel genoeg aankleedde’

    Drie dagen vol leugens en misleidingen. Dat is wat de moeder en familie van de 4-jarige Dean moesten doorstaan voor ze maandagavond het slechte nieuws te horen kregen. Het levenloze lichaam van het jongetje werd gevonden op een desolaat eiland in Zeeland, op aanwijzen van Dave De K. De autopsie moet nu antwoord geven op de belangrijkste vraag: wanneer en hoe kwam Dean om het leven?