Volledig scherm
Een bootje gebruikt door migranten bij de oversteek. © Getty Images

Britse kustwacht onderschept 86 migranten op een dag

De Britse kustwacht heeft gisteren 86 migranten onderschept die met bootjes probeerden het Kanaal over te steken om Groot-Brittannië te bereiken. 

BBC News meldt dat de kustwacht zes kleine boten heeft tegengehouden die op weg waren naar Engeland. Het zou het hoogste aantal onderschepte bootvluchtelingen op een en dezelfde dag in het Kanaal zijn. In totaal hebben al meer dan 1100 mensen in 2019 het Kanaal overgestoken. In augustus waren er dat 336.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat er gisterochtend twee boten met 23 mensen waren tegengehouden. Later op de dag onderschepte de grenspolitie nog vier boten. De migranten zouden volgens het ministerie afkomstig zijn uit Iran, Afghanistan, Pakistan en de Filipijnen.

Valse informatie

De Franse politicus Pierre-Henri Dumont, die kustplaats Calais aan de andere kant van het Kanaal vertegenwoordigt in het Franse parlement, zegt dat het aantal bootvluchtelingen toeneemt omdat op geld beluste mensensmokkelaars valse informatie over de brexit verspreiden.

Zij zouden tegen vluchtelingen zeggen dat ze hun kans op een oversteek naar Groot-Brittannië nu moeten grijpen, voordat de brexit een feit is. ‘Een leugen’, volgens Dumont, die zegt dat Frankrijk alles doet wat mogelijk is om de uitstroom van vluchtelingen in te perken.

  1. Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

    Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

    Een echtpaar uit de plaats Keynsham in het zuidwesten van Engeland houdt al zeventien maanden het geslacht van hun baby Anoush geheim voor de buitenwereld. Volgens moeder Hobbit Humphrey (38) en vader Jake England-Johns (35) gaat het om een bewuste keuze. ,,We willen ons kindje beschermen tegen al dan niet onbewuste vooroordelen over gender, opdat hij of zij de kans krijgt zich zelfstandig als jongen of meisje te ontwikkelen.”
  2. Australische ‘misbruikkardinaal’ Pell in cassatie tegen celstraf

    Australi­sche ‘misbruik­kar­di­naal’ Pell in cassatie tegen celstraf

    De Australische kardinaal George Pell (78) is bij het hooggerechtshof in zijn vaderland in cassatie gegaan tegen de veroordeling wegens seksueel misbruik van twee 13-jarige koorknaapjes. De geestelijke werd eerder al schuldig bevonden en kreeg zes jaar celstraf opgelegd. Meerdere hogere beroepen werden afgewezen. De cassatie is zijn laatste kans om onder de straf uit te komen. De voormalige bisschop van Melbourne en Sydney vindt dat ook hooggeplaatste kerkleiders recht hebben op vrijheid van seks.