Natalie Crichlow.
Volledig scherm
Natalie Crichlow. © GoFundMe

Britse moeder van drie kinderen in brand gestoken terwijl ze sliep

Een 44-jarige Britse vrouw is op gruwelijke wijze om het leven gekomen op het Caribische eiland Barbados. Natalie Crichlow werd, terwijl ze in de stad Christ Church lag te slapen in het huis van haar gehandicapte broer, overgoten met een brandbare vloeistof die vervolgens werd aangestoken. De moeder van drie kinderen stierf later in het ziekenhuis aan ernstige brandwonden die driekwart van haar lichaam bedekten. 

Volgens The Guardian, die nabestaanden van de vrouw uit Londen sprak, heeft een onbekende indringer ingebroken in het huis, waarna hij zou hebben geprobeerd Crichlow te wurgen. Waarom hij haar in de brand stak, wordt momenteel door de recherche op Barbados onderzocht. De politie denkt dat de inbreker haar als getuige uit de weg wilde ruimen.

De familie van de lesbische vrouw en haar kinderen van 10, 20 en 26 jaar zijn volledig in shock. Niet alleen vanwege de dood van de vrouw maar ook omdat het slachtoffer de afgelopen jaren twee keer genas van kwaadaardige kanker en ook nog een paar keer werd getroffen door een hersenbloeding. ,,Voor iemand die zoveel heeft gevochten voor haar leven, is het onbegrijpelijk om op deze manier te moeten sterven”, aldus Ashley Best, een nicht van de vrouw. ,,Natalie, die op familiebezoek was op Barbados,  vertelde altijd dat ze na al haar fysieke dieptepunten alles uit het leven wilde halen. Ze was een held, een echte vechter.”

De familie van de in Engeland geboren vrouw is op internet een inzamelingsactie begonnen om geld bijeen te krijgen voor het transport van het stoffelijk overschot naar Londen. Inmiddels is omgerekend al ruim 13.500 euro aan giften binnengekomen, terwijl 9000 euro nodig was. Wanneer het lichaam naar de Britse hoofdstad komt, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Engeland zegt het gezin op alle mogelijke manieren te ondersteunen en dagelijks contact te houden met de politie op Barbados. 

De inbraak vond plaats op 28 juli. Natalie Crichlow stierf uiteindelijk op 8 augustus aan haar verwondingen. De nabestaanden zijn overigens bang dat de politie op het eiland, die regelmatig wordt beschuldigd van corruptie, de geruchtmakende zaak niet zal aanmerken als moord. De Royal Barbados Police Force heeft daar nog niet op gereageerd, maar wel verzekerd dat het onderzoek loopt en nog geen arrestaties zijn verricht.

 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.
 2. Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstikking door grote druk op nek en rug’
  Update

  Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstik­king door grote druk op nek en rug’

  Uit een autopsie in opdracht van de familie van George Floyd blijkt dat de zwarte Amerikaan stierf aan verstikking als gevolg van grote druk op zijn nek en rug. De resultaten van het onderzoek wijken sterk af van de eerdere autopsie door justitie. Daarin wordt gesteld dat de 46-jarige Floyd niet door wurging om het leven was gekomen, maar dat een combinatie van factoren daaraan ten grondslag lag.