Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Britse studie: ‘Mopshonden lijden hun hele leven, koop ze niet meer’

Mopshonden missen veel basisfuncties van een normale hond. Ze lijden een heel leven lang, blijkt uit een nieuwe Britse studie onder meer dan 16.000 mopshonden.

6 reacties

 • Sylvia Hendriksen

  1 maand geleden
  Ik heb een herplaatsertje: Franse Bull x Mops. Laatst nog een gebitsbehandeling gehad bij de dierenarts onder volledige narcose. Ik durfde eigenlijk niet want ze wordt over 3 weken 16 jaar!!!! Maar de dierenarts wist me te overtuigen: mevrouw dit hondje is topfit! Ja ik weet het, het is een kruisinkje maar wel een van beide rassen die genoemd worden in bovenstaand artikel. Eigenlijk heet ze Lizzie, tegenwoordig noem ik haar Topfitje, lekker ding.
 • Marleen Verstraeten

  1 maand geleden
  besef gewooneven dat geen enkel ras natuurlijk is en dat álle rassen door ons gefokt zijn. Cocker Spaniels leven elke dag met migraine, hun schedel is te klein voor hun brein, ook dat hebben wij zo gefokt. Herdershonden zakken door hun heupen, omdat wij die schuine stand zo mooi vonden en daarop gingen fokken.. er zijn genoeg documentaires over gemaakt, maar het stopt pas als er geen geld meer aan te verdienen is.. want de broodfokkers zijn hele nare mensen.
 • gejah nijman

  1 maand geleden
  ceciel, mopshonden wil ik niet eens. Als ze moeten zwemmen verdrinken ze meteen. En dat geknor de hele dag. Knap ongezond. Dat uit het buitenland halen ben ik niet helemaal met je eens. Er zijn zoveel zwerfhonden die graag een nieuw huis willen. Er zijn echt goede stichtingen die niet sjoemelen met de regels. Onze hond komt uit griekenland. Een keurige stichting. Ook op curacao en aruba zijn voldoende honden die een baasje zoeken.
 • Annelot van Lingen

  1 maand geleden
  "Ja, maar mijn hond heeft geen pijn hoor!" zeggen alle mopshond eigenaren. En verder, pak inderdaad de fok en (illegale) handel aan!
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Prima oproep hoor, maar zorg er dan ook voor dat het illegale fokcircuit wordt aangepakt. Geen dierenverkoop meer via Marktplaats of Facebook, geen zielige hondjes adopteren uit andere landen: dat werkt dergelijke misstanden alleen maar in de hand.