Volledig scherm
Aquarel van natuurgenezer Klaus Ross. © ANP/Aloys Oosterwijk

Broer overleden Apeldoornse patiënt blij met vervolging natuurgenezer Ross

NIJMEGEN - Fijn dat hij nu wordt vervolgd, maar dat besluit heeft veel te lang op zich laten wachten. Dat zegt de broer van de in 2016 overleden Peter van Ouwendorp uit Apeldoorn over het besluit natuurgenezer Klaus Ross te vervolgen voor de dood van drie patiënten. 

Vorig jaar kreeg Ross, die ook praktijk hield vlak over de grens bij Nijmegen, al een beroepsverbod opgelegd.

Van Ouwendorp is opgelucht dat natuurgenezer Klaus Ross (61) in verband hiermee wordt vervolgd. Drie kankerpatiënten - de Apeldoorner en twee vrouwen - kwamen onder verdachte omstandigheden om het leven na behandeling in de praktijk van Ross, in Brüggen, vlak over de grens bij Roermond.

Overdosis

De aan kanker lijdende Van Ouwendorp werd door Ross behandeld met het overigens legale middel 3-bromopyruvat. Volgens de Duitse justitie heeft Ross de patiënten echter een overdosis van het middel toegediend, als gevolg waarvan ze overleden.

Weegschaal

Dat kwam onder meer doordat de weegschaal waarmee hij de dosering bepaalde, niet deugde. Ook controleerde Ross niet of de op het lichaamsgewicht van de patiënten afgewogen dosis wel klopte.

Het bevreemdt de broer van Van Ouwendorp dat het onderzoek zolang moest duren. ,,De bevindingen met de weegschaal en het gewicht, dat hoeft toch niet zo lang te duren? Dat had toch wel binnen een half jaar gekund? Natuurlijk heeft Ross de patiënten niet bewust gedood, maar hij heeft wel erg onzorgvuldig gehandeld. Goed dat hij hiervoor nu door het OM wordt vervolgd.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschreven’

    ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschre­ven’

    De Britse premier Theresa May zou Mark Rutte gisteravond hebben gewaarschuwd dat achttien maanden onderhandelen over de brexit voor niets zijn geweest als de andere EU-landen haar nu niet tegemoet komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het privéoverleg, waar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron bij waren, kwam na een paar zeer moeilijke dagen voor May in Brussel.
  2. Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Afgelopen donderdag heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in een school in de gemeente Rethel in de Franse Ardennen. Agathe, een vierjarig meisje, stierf plotseling tijdens de speeltijd. Volgens de hulpdiensten overleed ze aan een hartstilstand. Voor de ouders van het meisje is het een onbeschrijfelijk groot drama omdat ze vier jaar geleden hun zoontje Gabriel op een gelijkaardige manier verloren.