Volledig scherm
Aquarel van natuurgenezer Klaus Ross. © ANP/Aloys Oosterwijk

Broer overleden Apeldoornse patiënt blij met vervolging natuurgenezer Ross

NIJMEGEN - Fijn dat hij nu wordt vervolgd, maar dat besluit heeft veel te lang op zich laten wachten. Dat zegt de broer van de in 2016 overleden Peter van Ouwendorp uit Apeldoorn over het besluit natuurgenezer Klaus Ross te vervolgen voor de dood van drie patiënten. 

Vorig jaar kreeg Ross, die ook praktijk hield vlak over de grens bij Nijmegen, al een beroepsverbod opgelegd.

Van Ouwendorp is opgelucht dat natuurgenezer Klaus Ross (61) in verband hiermee wordt vervolgd. Drie kankerpatiënten - de Apeldoorner en twee vrouwen - kwamen onder verdachte omstandigheden om het leven na behandeling in de praktijk van Ross, in Brüggen, vlak over de grens bij Roermond.

Overdosis

De aan kanker lijdende Van Ouwendorp werd door Ross behandeld met het overigens legale middel 3-bromopyruvat. Volgens de Duitse justitie heeft Ross de patiënten echter een overdosis van het middel toegediend, als gevolg waarvan ze overleden.

Weegschaal

Dat kwam onder meer doordat de weegschaal waarmee hij de dosering bepaalde, niet deugde. Ook controleerde Ross niet of de op het lichaamsgewicht van de patiënten afgewogen dosis wel klopte.

Het bevreemdt de broer van Van Ouwendorp dat het onderzoek zolang moest duren. ,,De bevindingen met de weegschaal en het gewicht, dat hoeft toch niet zo lang te duren? Dat had toch wel binnen een half jaar gekund? Natuurlijk heeft Ross de patiënten niet bewust gedood, maar hij heeft wel erg onzorgvuldig gehandeld. Goed dat hij hiervoor nu door het OM wordt vervolgd.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Patholoog na nieuw onderzoek: Diana was niet zwanger

    Patholoog na nieuw onderzoek: Diana was niet zwanger

    Meer dan twintig jaar na het tragische overlijden van de Britse prinses Diana blijven een heleboel theorieën opduiken. Zo wordt verteld dat ze zwanger zou zijn geweest op het moment van het ongeluk. Richard Shepherd, een forensisch patholoog, onderzocht opnieuw het lichaam van de prinses en laat aan de Daily Mail weten dat er geen bewijs was dat zwanger was. Hij onthult ook hoe de prinses het ongeluk overleefd zou kunnen hebben.