Bart De Wever
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever © BELGA

Burgemeester Antwerpen bedwingt in boxershort indringer met luchtgeweer

Alsof hij tegenwoordig nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, zat er donderdagnacht ook nog een indringer in de tuin van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (49). De Wever ging heldhaftig de confrontatie aan, gewapend met een - ongeladen - luchtdrukgeweer. “Dat maakte indruk. Ik riep ‘op uw knieën, gezicht tegen de grond’ en hij ging liggen.”

  1. Topviroloog vernietigend over coronabeleid in België: ‘Dit is een recept voor een ramp’

    Topviro­loog vernieti­gend over coronabe­leid in België: ‘Dit is een recept voor een ramp’

    Topviroloog Marc Van Ranst, die geen deel meer uitmaakt van het adviesorgaan in België, uit in een bericht op sociale media zijn ongenoegen over de ‘we zijn het beu’-modus en ‘we moeten leren leven met het virus’-boodschap van de beleidsmakers. Hij pleit voor het scherpstellen van de maatregelen. ,,We hebben nood aan een nieuw contract dat de puntjes op de i zet, niet aan mensen die het draagvlak ondergraven door in open brieven te stellen dat de maatregelen erger zijn dan de kwaal.”
  2. België doet nieuwe poging tot formatie regering: ‘Geen garantie voor succes’

    België doet nieuwe poging tot formatie regering: ‘Geen garantie voor succes’

    Voorzitter Bart De Wever van de Vlaams-nationalistische N-VA en Paul Magnette van de Franstalige socialisten (PS) gaan onderzoeken of er een nieuwe regering voor België kan worden gevormd. Ze hebben de opdracht van koning Filip aanvaard om ‘de nodige initiatieven te nemen’ voor de vorming van een regering met een brede meerderheid in het parlement. Dat meldt het Paleis na afloop van de audiëntie met beide partijvoorzitters.