Het openbare leven wordt in China voorzichtig weer opgepakt, hier figuranten uit het pretpark  in Changsha in de provincie Hunan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het openbare leven wordt in China voorzichtig weer opgepakt, hier figuranten uit het pretpark in Changsha in de provincie Hunan. © Getty Images

Chinese ambassadeur: ‘Eerste vaccins getest op vrijwilligers, dat is het beste nieuws’

Exclusief interviewChina gaat voor in de strijd tegen het coronavirus. Ambassadeur Xu Hong geeft in een exclusief mailinterview de stand van zaken.

Het positieve nieuws lijkt uit China te komen. In het land waar het coronavirus uitbrak zijn ongekende maatregelen genomen om het virus in te dammen. De Chinese ambassadeur in Nederland, Xu Hong, benadrukt de samenwerking die we hard nodig hebben in tijden van een pandemie.

  1. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

    Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

    De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt ook of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in de deelstaat Saksen-Anhalt.