Volledig scherm
© AP

Chinese provincie sluit alle glazen attracties na reeks dodelijke ongevallen

De Chinese provincie Hebei heeft al haar 32 glazen attracties gesloten, waaronder loopbruggen en uitkijkplatforms. De maatregel wordt getroffen naar aanleiding van enkele ongevallen, sommige zelfs met dodelijke afloop, op de verscheidene glazen attracties die er in het land te vinden zijn.

In 2016 bouwde China op 300 meter hoogte een enorme glazen brug in Zhangjiajie van 430 meter lang. Het bleek het startsein voor een trend: door het hele land werden naar schatting maar liefst 2300 glazen bruggen gebouwd. In de provincie Hebei zijn er 30 te vinden. Die gaan allemaal dicht; het is niet duidelijk of dat permanent is. Mogelijk worden ze beter beveiligd of juist gesloopt.

Dodelijke ongevallen

De maatregelen van Hebei komen niet uit de lucht vallen, want het ging al een flink aantal keer mis op de  glazen attracties. Zo vielen er niet lang na de opening van de immense brug in Zhangjiajie een aantal rotsblokken op een overstekende toerist. Een jaar later viel er een dodelijk slachtoffer in de provincie Hubei. Eerder dit jaar stierf een toerist doordat hij na regenval uitgleed en van een gladde glazen brug aftuimelde. 

De Chinese overheid besloot naar aanleiding van de ongevallen landelijke veiligheidsbeoordelingen te laten uitvoeren. In Habei is vervolgens besloten dat het de veiligste optie is om alle glazen attracties, waar naast de bruggen bijvoorbeeld ook uitkijkplatforms onder vallen, te sluiten. 

  1. 57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden
    Protesten VS

    57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden

    Alle 57 leden van een tactische politie-eenheid in Buffalo in de staat New York zijn bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van twee collega’s. Justitie in de VS kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar de beide agenten omdat die een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. De betoger raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.