Een kirpan is van grote waarde voor aanhangers van de sikhreligie. Het sikhisme is een godsdienst uit Noord-India, geïnspireerd op het hindoeïsme en de islam.
Volledig scherm
Een kirpan is van grote waarde voor aanhangers van de sikhreligie. Het sikhisme is een godsdienst uit Noord-India, geïnspireerd op het hindoeïsme en de islam. © HS

Commotie op school Australië: vader neemt ceremonieel zwaard mee

Een ceremonieel zwaard zorgde voor grote beroering op een school in het Australische Queensland. Een ouder die aanhanger is van het sikhgeloof mocht zijn kirpan meenemen. Maar de schooldirectie werd teruggefloten na klachten van ouders. Zij vinden dat wapens niet op school thuis horen. 

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Nederlandse vakantiegangers gestrand op Gran Canaria: ‘Chaos en ellende hier’
  MET VIDEO

  Nederland­se vakantie­gan­gers gestrand op Gran Canaria: ‘Chaos en ellende hier’

  Een groep van ruim honderd Nederlanders is gisteren gestrand op het Spaanse eiland Gran Canaria. De vakantiegangers zouden ‘s middags terugvliegen naar Eindhoven, maar kregen na ruim acht uur te horen dat hun vlucht toch niet doorging en werden vervolgens ondergebracht in verschillende hotels. Tot overmaat van ramp kon vanochtend slechts een deel van de groep vertrekken. ,,Het is totale chaos en ellende hier.”