Volledig scherm
PREMIUM
Congresslid Ayanna Pressley. © AFP

Congreslid dat bekendstaat om haar kapsel wordt kaal: ‘Vreemde in spiegel’

Het Amerikaanse congreslid Ayanna Pressley heeft in een video openhartig gesproken over haar aandoening die haarverlies veroorzaakt. Met de video, waarin ze haar nieuwe kale look onthult, richt ze zich vooral tot jonge meisjes die haar vanwege haar karakteristieke Afrikaanse vlechten als voorbeeld zagen. 

,,Ik wil vrij zijn van het geheim en de schaamte die dit geheim met zich meedraagt”, begint Pressley haar verhaal op de website van het Afro-Amerikaanse online tijdschrift The Root. De congresvrouw, die bekendstond om haar ‘natuurlijke’ haarstijl met zogenoemde Senegalese twists, vertelt emotioneel over haar aandoening alopecia: een auto-immuunstoornis waarbij iemand vrij plotseling gedeeltelijk of helemaal kaal wordt. 

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’