Het gebedshuis van de Baptistengemeente in Frankfurt-Rödelheim houdt kerkdiensten in het Duits en Russisch.
Volledig scherm
Het gebedshuis van de Baptistengemeente in Frankfurt-Rödelheim houdt kerkdiensten in het Duits en Russisch. © EPA

Corona-uitbraak na kerkdienst Frankfurt: gelovigen zonder mondkapjes

De Baptistengemeente in het Duitse Frankfurt blijkt tóch niet alle coronaregels te hebben nageleefd tijdens de kerkdienst op 10 mei die aan de basis lag van een massale corona-uitbraak onder de kerkgangers. Zij droegen geen mondkapjes én zongen samen, meldt de geloofsgemeente op haar website.

 1. Voortvluchtige ‘Woud-Rambo’ probeerde ex-vriendin te vermoorden met kruisboog
  VIDEO

  Voortvluch­ti­ge ‘Woud-Ram­bo’ probeerde ex-vrien­din te vermoorden met kruisboog

  De klopjacht op de 31-jarige Yves Rausch is nog steeds in volle gang in de buurt van het Duitse Oppenau. Zondag ontwapende hij vier agenten en sloeg daarna op de vlucht. Inmiddels wordt steeds meer bekend over deze ‘Rambo van het Zwarte Woud’, zoals Rausch ook wel wordt genoemd. Zo kwam hij meermaals in aanraking met justitie voor onder meer het overtreden van de wapenwet, bezit van kinderporno en een poging zijn ex-vriendin te vermoorden met een kruisboog.
 2. ‘Ik woon aan de voet van een Tourberg, in het huis van een moordenaar’
  Podcastserie

  ‘Ik woon aan de voet van een Tourberg, in het huis van een moordenaar’

  ,,Hier woonden twee ongetrouwde mannen van een jaar of 55 naast elkaar. Die waren al hun leven lang buurmannen en die treiterden elkaar ook weleens. En op een dag kwam de ene buurman steeds vanachter die muur daar tevoorschijn. ‘Koekoek’, riep hij dan, ‘Ik ga naar de kermis'. De eigenaar van dit huis had er op een gegeven moment genoeg van en pakte zijn geweer. Waarschijnlijk gewoon om de ander bang te maken, maar nu bleek het raak te zijn....’’