De voormalige Jordaanse kroonprins Hamza bin Hussein zou met steun van een twintigtal anderen mogelijk een staatsgreep hebben voorbereid.
Volledig scherm
De voormalige Jordaanse kroonprins Hamza bin Hussein zou met steun van een twintigtal anderen mogelijk een staatsgreep hebben voorbereid. © REUTERS

‘Coup-complot’ Jordanië: zeker 14 arrestaties, oud-koningin Noor hekelt ‘zwartmaken’ zoon

Zeker veertien mensen zijn in Jordanië gearresteerd om veiligheidsredenen, meldt vicepremier Ayman Safadi zondag. Eerder werd al bekend dat de nationale veiligheidsdienst een lid van de koninklijke familie, een voormalig adviseur van koning Abdullah, heeft aangehouden voor verhoor.

 1. Bolsonaro: Illegale houtkap Amazone in 2030 beëindigd

  Bolsonaro: Illegale houtkap Amazone in 2030 beëindigd

  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft in een brief aan zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden beloofd om tegen 2030 een einde te maken aan illegale ontbossing in het Amazonegebied. De rechts-populistische leider zei dat dit doel alleen kan worden bereikt met ,,aanzienlijke middelen’’ en dat hij hoopt te kunnen rekenen op ,,alle mogelijke steun’’ van de internationale gemeenschap, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld.
 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen