Franse vissersboten voor de kust van Saint Helier, Jersey.
Volledig scherm
PREMIUM
Franse vissersboten voor de kust van Saint Helier, Jersey. © AP

De Slag om Saint Helier: ‘We snijden de elektriciteit van Jersey af’

Franse vissers hebben het beleg van de haven van Saint Helier tijdelijk gestaakt. De hoofdstad van Kanaaleiland Jersey is weer bereikbaar, maar de ruzie om visrechten na de brexit blijft op hoog niveau dooretteren.

 1. Nieuw wereldrecord of nepverhaal? Zuid-Afrika in de ban van superzeldzame tienling
  primeur?

  Nieuw wereldre­cord of nepverhaal? Zuid-Afri­ka in de ban van superzeld­za­me tienling

  Een burgemeester die het bevestigt, een regering die het tegenspreekt en een ziekenhuis dat de kaken stijf op elkaar houdt. Zuid-Afrika is al een week in de ban van de mysterieuze zwangerschap van een 37-jarige vrouw, die tot verbijstering van velen zou zijn bevallen van een tienling. Buiten de familie is er nog niemand die de kinderen daadwerkelijk heeft gezien. Indien het klopt, heeft Gosiame Thamara Sithole (37) een nieuw wereldrecord beet. Maar het Guinness World Book of Records heeft na dagen onderzoek nog altijd geen bevestiging gekregen. Wat is er aan de hand?
 2. Onderzoek naar Duitse arts die per ongeluk 9-jarig meisje vaccineert

  Onderzoek naar Duitse arts die per ongeluk 9-jarig meisje vaccineert

  De vader van een 9-jarig meisje uit het zuiden van Duitsland heeft aangifte gedaan tegen de verantwoordelijken van een vaccinatiecentrum waar zijn dochter afgelopen weekend per ongeluk werd ingeënt tegen het coronavirus. De arts die de prik zette, wordt verdacht van het toebrengen van lichamelijk letsel door onachtzaamheid. Het kind kreeg het BioNTech/Pfizer-vaccin toegediend maar dat is slechts goedgekeurd voor kinderen vanaf 12 jaar.