Vandaag werd in Grande-Synthe, nabij Duinkerke, een migrantenkamp ontruimd. Zo'n duizend mensen hadden hier een heenkomen gezocht in de hoop de oversteek naar Engeland te maken.
Volledig scherm
Vandaag werd in Grande-Synthe, nabij Duinkerke, een migrantenkamp ontruimd. Zo'n duizend mensen hadden hier een heenkomen gezocht in de hoop de oversteek naar Engeland te maken. © AP

Decathlon wil niet dat migranten leven wagen in kajaks en stopt verkoop in Noord-Frankrijk

Sportwinkelketen Decathlon verkoopt in zijn winkels in Calais en Duinkerke in Noord-Frankrijk geen kajaks meer. Het besluit is volgens de onderneming nodig vanwege de vele migranten die de bootjes zouden gebruiken om de oversteek over het Kanaal naar Engeland te maken. 

  1. Hackers leggen sites overheid Oekraïne plat: ‘Wees bang en wacht op het ergste’
    update

    Hackers leggen sites overheid Oekraïne plat: ‘Wees bang en wacht op het ergste’

    De websites van verschillende Oekraïense ministeries zijn vrijdag gehackt. Bezoekers van de sites van onder meer het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Buitenlandse Zaken zien een boodschap in het Oekraïens, Russisch en Pools waarin staat dat de persoonsgegevens van alle Oekraïense burgers zijn gewist op de computers van de instanties en dat ze openbaar zullen worden gemaakt. De Europese Unie verdenkt Rusland van de aanval.