Het bijzondere werk van Banksy
Volledig scherm
Het bijzondere werk van Banksy © AP

Deels versnipperd Banksy-schilderij geveild voor 22 miljoen euro

Het beroemde deels versnipperde schilderij van de Britse kunstenaar Banksy is in Londen geveild voor 18,6 miljoen pond (bijna 22 miljoen euro). Veilinghuis Sotheby’s spreekt op Twitter van een record. De verwachte opbrengst lag tussen tussen de 4 en 6 miljoen pond.

 1. Banksy bevestigt ‘spraycation’: kunstenaar zit achter mysterieuze reeks graffitiwerken aan Britse kust
  Play
  VIDEO

  Banksy bevestigt ‘spraycati­on’: kunstenaar zit achter mysterieu­ze reeks graffiti­wer­ken aan Britse kust

  De Britse graffitikunstenaar Banksy heeft op Instagram bevestigd de maker te zijn van een serie kunstwerken die de laatste weken zijn gemaakt in steden langs de Britse Noordzeekust. Kenners dachten al dat ze de hand van de mysterieuze meester erin hadden herkend. In een video van ruim 3 minuten is nu te zien hoe Banksy in een camper van plek naar plek rijdt en meerdere kunstwerken maakt.
 2. Nederlandse oorlogsveteraan voltooit monstertocht: 3000 kilometer op blote voeten

  Nederland­se oorlogsve­te­raan voltooit monster­tocht: 3000 kilometer op blote voeten

  De Nederlandse Afghanistanveteraan Anton Nooteboom (34) heeft zondag een monstertocht van 3000 kilometer op zijn blote voeten door Australië voltooid. De uit het Zeeuwse Goes afkomstige ‘Barefoot Dutchman’, die in 2015 naar Australië vertrok, liep vijf maanden lang gemiddeld 25 kilometer per dag en haalde 75.000 Australische dollar (ongeveer 48.000 euro) op voor de mentale gezondheid van mannen.