Michael Bloomberg.
Volledig scherm
Michael Bloomberg. © EPA

Democraten vallen Bloomberg hard aan bij debat

De vijf belangrijkste kandidaten om de Democratische kandidaat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen te worden hebben in het debat in Las Vegas, Nevada, Michael Bloomberg aangevallen. 

De oud-burgemeester van New York is in Las Vegas voor het eerst aanwezig bij een debat.

Het debat opende met een aantal vinnige opmerkingen tegen Bloomberg van de andere kandidaten. Senator Elizabeth Warren vroeg zich af of de Amerikanen echt een president willen die vrouwen dikke mokkels noemt. Senator Bernie Sanders vond dat een Democraat moet worden gekozen. Bloomberg is al twee keer van partij veranderd.

Bloomberg ging op zijn beurt niet in op de aanvallen. Hij richtte zich vooral op president Donald Trump. ,,Ik ben de beste kandidaat om van de president te winnen.”

  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.