Antiabortusactivist Doug Lane gebruikt een ladder om binnen te kijken bij een abortuskliniek, net na de aankondiging dat het hooggerechtshof het federale recht op abortus afschaft.
Volledig scherm
PREMIUM
Antiabortusactivist Doug Lane gebruikt een ladder om binnen te kijken bij een abortuskliniek, net na de aankondiging dat het hooggerechtshof het federale recht op abortus afschaft. © AP

Dit gaan de Amerikaan­se staten doen nu het abortus­recht is afgeschaft

Met kaartDoor het besluit van het hooggerechtshof is het voortaan aan de staten zelf om te bepalen of abortus mag. Compleet verboden is het niet, maar de verplichting die gold door Roe vs Wade - de eerdere zaak in het hooggerechtshof die het recht tot abortus afdwong in alle staten - bestaat niet meer. Wat kunnen we van de staten verwachten? 

  1. Frankrijk zucht onder vernietigende bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’
    met Video

    Frankrijk zucht onder vernieti­gen­de bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’

    Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 57.000 hectare natuurgebied in de as gelegd. Ook de weersomstandigheden maken het er niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, die gepaard gaan met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen. In het departement Gironde, waar de hevigste brand woedt, werden al meer dan 10.000 mensen geëvacueerd.