Volledig scherm
Een vergelijkbaar vliegtuig met de twee die in botsing kwamen. Foto ter illustratie. © tl-ultralight.cz

Dode en gewonde door botsing vliegtuigjes bij Nederlandse grens

In het Duitse Erkelenz, dichtbij de grens met Roermond, zijn vanmiddag twee ultralight vliegtuigjes tegen elkaar aangevlogen. Daarbij is een 70-jarige piloot om het leven gekomen. De andere piloot van 60 jaar is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeluk gebeurde waarschijnlijk laag bij de grond.

Het ongeluk vond plaats toen de 70-jarige vanaf het vliegveld opsteeg, terwijl de 60-jarige piloot op dat moment de landing inzette. In de lucht botsten beide toestellen op elkaar om vervolgens in de buurt van het vliegveld neer te storten. De man van 70 overleed ter plekke. 

De weersomstandigheden waren prima; nauwelijks wind of wolken. Of de diepe herfstzon ten tijde van het ongeluk misschien een rol heeft gespeeld, is onduidelijk.

Volgens de politie Heinsberg botste de vliegtuigen vanmiddag om 15.30 uur dichtbij de snelweg 19 tegen elkaar. Allebei de toestellen zijn in een weiland beland, dichtbij een vliegveldje voor sportvliegtuigen. De omgeving is afgesloten. 

  1. Wereldgezondheidsorganisatie verwacht verdere verspreiding coronavirus, zesde dode gemeld

    Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie verwacht verdere versprei­ding coronavi­rus, zesde dode gemeld

    Volgens de wereldgezondheidsorganisatie is een verdere verspreiding van het in China ontstane coronavirus onvermijdelijk. ,,De komende dagen zullen ook in andere delen van China besmettingen geregistreerd worden. Aannemelijk is dat dit ook op meerdere plekken buiten China gaat gebeuren”, aldus de organisatie. Vandaag werd bekend dat het dodental als gevolg van het virus is opgelopen naar zes. Het aantal geregistreerde patiënten staat inmiddels op 291.