Volledig scherm
Een brandweerman kijkt naar het wrak van de Flixbus. © EPA

Dode en gewonden bij busongeval in Duitsland, chauffeur viel mogelijk in slaap

Bij een ongeval met een Flixbus zijn gisteren in de buurt van Leipzig, in het oosten van Duitsland, een dode en meer dan 57 gewonden gevallen. Zeven mensen zouden er ernstig aan toe zijn, meldt de politie. Het ongeluk gebeurde in de vooravond op de A9.

Over de oorzaak bestaat nog geen duidelijkheid. De politie gaat er vanuit dat de chauffeur in slaap viel, zo meldt een woordvoerster van de politie aan een Duits persbureau. De politie heeft dat niet officieel bevestigd. Er waren geen andere auto's betrokken bij het ongeluk.

De verongelukte langeafstandsbus van de Duitse busmaatschappij vervoerde 75 personen, waaronder een jongetje van 8 jaar oud, en was onderweg tussen Berlijn en München. Meerdere helikopters werden ingezet om de gewonden te evacueren.

,,Het gebeurde allemaal relatief snel”, zegt een 24-jarige student die in de bus zat tegen de Duitse krant Bild. Hij zag splinters vliegen. De passagiers probeerden de ramen in te trappen om uit de bus te komen.

Flixbus, bekend van zijn groene bussen, vervoerde vorig jaar in 29 landen 45 miljoen mensen. ,,Onze sympathie gaat uit naar de betrokken passagiers en buschauffeurs, hun familie en vrienden”, zegt Flixbus.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er voor zover bekend geen Nederlanders betrokken bij het ongeluk. ,,De ambassade in Duitsland houdt het nauwlettend in de gaten", aldus een woordvoerder. 

Volledig scherm
Hulpverleners op de plek van het ongeluk. © EPA
Volledig scherm
© EPA
  1. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.