Verplegend personeel van het Jacobi Medical Center in The Bronx in New York eist meer medische middelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verplegend personeel van het Jacobi Medical Center in The Bronx in New York eist meer medische middelen. © AP

Doodsbange artsen VS checken testament: grote tekorten, zelfs mondkapjes hergebruikt

Amerikaanse medici vrezen voor hun leven, nu ze soms zonder de juiste bescherming coronapatiënten behandelen. Hun overheid reageert traag, de president ruziet en zaait onrust.

Het regent oproepjes op sociale media van Amerikaanse dokters die smeken om medische voorraden en beschermingsmateriaal om veilig coronazieken te kunnen behandelen. Christina Manice, een kinderarts in het zwaar getroffen New York, plaatste op Twitter een foto van haar man, die op de eerste hulp besmette New Yorkers ontvangt. Bij gebrek aan een beschermend schort draagt hij een nachtjapon voor patiënten over zijn kleding. ,,Hij legt mensen aan de beademing zonder goede bescherming’’, schrijft ze. ,,Deze tekorten brengen artsen en patiënten in gevaar!''

  1. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

    Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

    De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt ook of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in de deelstaat Saksen-Anhalt.