Volledig scherm
Politie en brandweer op de plaats van het dodelijke ongeval. © AFP

Drie Franse kinderen en een kindermeisje komen om bij aanrijding met trein

Bij een botsing tussen een auto en een regionale Franse trein zijn vandaag vier inzittenden van het voertuig om het leven gekomen. Het ongeluk, in het oosten van Frankrijk, kostte een volwassen vrouw en drie kinderen het leven. Vier passagiers van de trein raakten lichtgewond. 

Het ongeval vond vanochtend tegen 10.00 uur plaats op een overweg nabij het station van Avenay-Val-d’Or. De brandweer schoot met 12 wagens en 28 brandweerlieden te hulp. De bestuurder van de trein, op weg van Epernay naar Reims, raakte door het incident in shock, verklaarde burgemeester Philippe Maussire van de Franse plaats.

De lichtgewonde passagiers werden ter plaatse door de brandweer verzorgd. Voor de ongedeerd gebleven treinreizigers is een opvangcentrum in de nabijheid ingericht. Er is psychologische hulp aanwezig. De politie van de regio Reims heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de dodelijke aanrijding.

Wat de aanleiding voor het ongeval is, is vooralsnog onduidelijk. ,,Het voertuig kan in principe de gesloten slagboom hebben geraakt, toen de trein passeerde’’, zei burgervader Maussire. De omgekomen vrouw zou niet de moeder van de drie kinderen zijn, maar een kindermeisje dat het voertuig bestuurde. 

De Franse spoorwegen SNCF doen geen verdere mededelingen, maar zeggen de desbetreffende overgang niet als gevaarlijk te zien. Het zicht ter plaatse is onbelemmerd. Een verslaggever van persbureau AFP, die dicht bij de plaats des onheils kon komen, bevestigt dat de slagbomen omlaag zijn. Een ervan is stuk gereden.

  1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
    PREMIUM

    Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

    Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.