Van links naar rechts: Klimaatactivisten Henning Jeschke, Mephisto, Lina Eichler, Ruben Garbow, en Jacob Heinze op 15 september 2021.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Klimaatactivisten Henning Jeschke, Mephisto, Lina Eichler, Ruben Garbow, en Jacob Heinze op 15 september 2021. © EPA

Duitse klimaatactivisten eindigen hongerstaking van 27 dagen na toezegging Scholz

Twee klimaatactivisten in Berlijn hebben zaterdag hun hongerstaking beëindigd, enkele uren nadat ze ook gestopt waren met drinken. De twee wilden het klimaat aankaarten bij Duitse politici en hebben nu de toezegging gekregen van de sociaaldemocratische kanselierskandidaat Olaf Scholz (SPD) dat hij met hen in debat zal gaan.

  1. Grootste drugsbaron Colombia opgepakt: ‘Alleen te vergelijken met val van Pablo Escobar’

    Grootste drugsbaron Colombia opgepakt: ‘Alleen te vergelij­ken met val van Pablo Escobar’

    De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een beloning van drie miljard pesos (ruim 680.000 euro) op het hoofd van Dairo Antonio Usuga (50), ook bekend als Otoniel, gezet. ,,Deze klap aan de drugshandel is alleen te vergelijken met de val van Pablo Escobar in de jaren negentig”, aldus de Colombiaanse president Ivan Duque.