Volledig scherm
Veel van de geevacueerde swingers kwamen met een handdoek om naar buiten. © Videostill

Duitse seksclub ontruimd na koolmonoxide-alarm: 350 swingers op straat

In het Duitse Hattingen heeft de brandweer gisteravond meer dan 300 schaarsgeklede bezoekers uit een swingersclub geëvacueerd. De hulpdiensten waren ter plaatse gekomen nadat twee mensen bewusteloos waren geraakt. Dat bleek het gevolg van koolmonoxidevergiftiging. Daarop werd meteen het volledige gebouw ontruimd.

BlaulichtReportHagen on Twitter

Einer der größten Swingerclubs in NRW wurde am Abend von der Feuerwehr Hattingen evakuiert. Für 350 Swingerclub-Gäste endete die Party im Linienbus.. https://t.co/nofF514y7D

Er was gisteravond rond 21.00 uur net een groot feest voor swingers aan de gang in de club op de grens van Hattingen en Witten, in Noordrein-Westfalen. Omdat twee mensen bewusteloos raakten door de koolmonoxide, ging de brandweer meteen over tot volledige ontruiming van het gebouw dat meerdere verdiepingen telt.

Plots stonden zo'n 350 mensen op straat, meestal met alleen een handdoekje rond zich, een badjas aan en anders wel schaars gekleed. De swingers werden opgevangen in bussen, waar ze door medici werden onderzocht. Een tiental personen - acht feestgangers en twee verpleegkundigen - was onwel geworden en had medische verzorging nodig.

Na ruim vier uur konden de swingers terugkeren in de seksclub om hun bezittingen op te halen. Er werd toen geen koolmonoxide meer gemeten. Het feest werd niet voortgezet. Volgens Duitse media is het nog onduidelijk waar het koolmonoxide lekte. Energieleveranciers en schoorsteenvegers zijn nu op zoek naar de oorzaak. Ook de politie is een onderzoek gestart. 

WDR Aktuelle Stunde on Twitter

CO-Alarm im Swingerclub Hattingen - und plötzlich müssen alle raus aus einem der größten Swingerclubs in NRW. https://t.co/ocORA7UKIm

 1. Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

  Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

  In het noorden van Australië is een golf van verontwaardiging op gang gekomen nadat een zwarte tiener (19) door een politieagent werd neergeschoten en stierf omdat er geen medische zorg voor hem was. Duizenden mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de betrokken instanties. Constable Zachary Rolfe (28), de agent die volgens de demonstranten racistisch zou zijn, is gisteravond beschuldigd van moord.
 2. Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

  Onderzoeks­team MH17 op zoek naar Russische topfunctio­na­ris­sen

  Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct uit Moskou komen'.
 3. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
  PREMIUM

  Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

  Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.