Volledig scherm
Sommige slachtoffers werden ter plekke behandeld. © Peter Vanderveken

Elektrocutie: 14 Vlaamse hockeyers gewond tijdens kampioensfeest

Op een hockeyclub in de Vlaamse gemeente Mol zijn vanavond veertien mensen gewond geraakt bij een ongeluk met een hoogspanningskabel. Vier mensen zijn er ernstig aan toe maar buiten levensgevaar, aldus de burgemeester.

Het ongeluk gebeurde tijdens een kampioensfeest op de club. Er werden slingers de lucht in geschoten die contact maakten met een hoogspanningskabel, waardoor stroom naar de grond en de omheining werd geleid. Mensen die in de buurt van de hekken stonden, werden getroffen door de stroominslag. De slachtoffers zijn afgevoerd met ambulances. Van de veertien personen zijn er vier zwaargewond met tweedegraads brandwonden. De slachtoffers zijn zowel spelers als toeschouwers, jong en oud. 

Om zes uur werd er een kampioenswedstrijd gespeeld en gewonnen door een meisjesteam van de hockeyclub. Burgemeester Wim Caeyers. ,,Ik denk dat ons een grotere ramp bespaard is gebleven. Vele aanwezigen zijn erg geschrokken en krijgen begeleiding van slachtofferhulp.” 

Volledig scherm
Een ziekenwagen verlaat het terrein van de hockeyclub. © Peter Vanderveken
  1. Juffrouw aan Joodse scholieren: 'Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

    Juffrouw aan Joodse scholieren: 'Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

    Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.