Volledig scherm
PREMIUM
In een mars ter herinnering aan de vermoorde Julie Douib houdt een vrouw een portret van de omgekomen Franse vast. © AFP

Elke twee dagen doodt een man zijn vrouw in Frankrijk

Julie Douib alarmeerde de politie verschillende keren over haar ex, maar vond, net als vele anderen, geen gehoor. Hij schoot haar dood. Het was al de dertigste vrouwenmoord dit jaar in Frankrijk.

Julie Douib was 35 jaar oud toen ze twee weken geleden werd doodgeschoten. Ze had twee zoontjes van 8 en 10 jaar oud en scheidde vorig jaar van haar man, Bruno (43). Ze woonde sindsdien in een appartement op Corsica. ,,Het was een geweldige vrouw'', zei een vriendin in de Franse pers. ,,Maar ze had al verscheidene aanklachten ingediend tegen haar ex'', wist een tante op de radio.

Op zondag 3 maart rond 11.00 uur stond Bruno bij Julie voor de deur. Met een vuurwapen. De buren hoorden kort daarna 'twee knallen en een schreeuw'. Julie werd in haar buik geraakt en overleed kort erna aan haar verwondingen. Bruno gaf zichzelf aan bij de politie.

  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.