Volledig scherm
Jeffrey Epstein © AP

'Epstein betaalde 350.000 dollar om mogelijke getuigen te beïnvloeden’

De van kindermisbruik verdachte Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein zou eind vorig jaar 350.000 dollar hebben betaald aan twee personen die als belangrijke getuigen in zijn zaak zouden kunnen fungeren. Dat stellen de aanklagers die Epstein achter de tralies proberen te krijgen.

De miljardair zou het geld hebben betaald om de mogelijke getuigen ‘te beïnvloeden’. Dat gebeurde daags nadat de Miami Herald artikelen over het misbruikverleden van de 66-jarige Epstein publiceerde. Om wie het gaat is niet bekend gemaakt.

Epstein werd vorige week gearresteerd op een vliegveld in New Jersey waar hij terugkeerde uit Parijs. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, tussen 2002 en 2005. Epstein zegt onschuldig te zijn en heeft bij de rechter een verzoek ingediend om zijn proces in vrijheid af te wachten. Volgens de aanklagers is het vluchtgevaar echter te groot. De zitting over de vaststelling van een mogelijke borgsom staat gepland voor maandag.

Tien jaar geleden ontliep Epstein nog een mogelijk levenslange gevangenisstraf voor een soortgelijke aanklacht door een deal te sluiten met de openbaar aanklager in Florida. Uiteindelijk zat hij daarvoor 13 maanden vast, maar genoot hij wel veel vrijheden.