Volledig scherm
Joe Guerero op zijn YouTube-kanaal

Ex-gevangene verdient miljoenen dollars als vlogger

Ze gelden als buitenstaanders in het vloggerswereldje zijn juist daarom populair: ex-gevangenen die hun miljoenen volgers vertellen over het leven achter de tralies.

Joe Guerero, een Amerikaan die een celstraf van zeven jaar uitzat voor cocaïne- en wapenbezit, heeft na drie jaar meer dan 1,2 miljoen volgers op zijn kanaal After Prison Show.

Een filmpje waarin hij typisch gevangenisjargon uitlegt, kreeg meer dan drie miljoen views. Ook de video waarin hij de tien verschillende manieren uitlegt om in de gevangenis noedels klaar te maken, bleek populair. Het gaat Guerero zelfs zo voor de wind dat hij voltijds vlogger is geworden. Hij heeft daar al miljoenen dollars mee verdiend, vertrouwde hij de New York Post toe.

Andere vloggende voormalige gevangenen gaan geen heikele vragen uit de weg. Gebruiker Lockdown 23and1 praatte bijvoorbeeld meer dan een halfuur over de gevaren van gemeenschappelijk douchen. ,,Draag altijd je doucheslippers!”, gaf hij zijn meer dan 400.000 volgers mee. Op zijn YouTube-kanaal biedt hij nu T-shirts en truien met zijn beeltenis te koop aan. Ook hij houdt zich fulltime met vloggen bezig.

Het grote merendeel van hun kijkers zijn geen gevangenen. Zij hebben, vooral in de VS, vaak geen toegang tot het internet. Kijkers zijn vooral mensen die nog nooit een gevangenis van binnen hebben gezien en nieuwsgierig zijn over hoe het er daar aan toegaat.

 1. Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

  Onderzoeks­team MH17 op zoek naar Russische topfunctio­na­ris­sen

  Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct vanuit Moskou komen'.
 2. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
  PREMIUM

  Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

  Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.