Robert F. Kennedy Jr., voorman van de antivax-organisatie Children's Health Defense en neef van de oud-president van de Verenigde Staten John F. Kennedy, tijdens een betoging tegen de coronaregels in Washington in januari van dit jaar.
Volledig scherm
Robert F. Kennedy Jr., voorman van de antivax-organisatie Children's Health Defense en neef van de oud-president van de Verenigde Staten John F. Kennedy, tijdens een betoging tegen de coronaregels in Washington in januari van dit jaar. © REUTERS

Facebook en Instagram halen accounts antivax-club Robert Kennedy Jr. offline

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft de accounts verwijderd van de invloedrijke Amerikaanse antivaccin-organisatie Children’s Health Defense (CHD). Volgens Meta heeft CHD herhaaldelijk de regels voor het verspreiden van COVID-19-informatie overtreden.

  1. LIVE | Eerste Russische reservisten ingezet in Donbas, ‘EU gaat tot 15.000 Oekraïense soldaten opleiden’
    oorlog oekraïne

    LIVE | Eerste Russische reservis­ten ingezet in Donbas, ‘EU gaat tot 15.000 Oekraïense soldaten opleiden’

    Na de aangekondigde gedeeltelijke mobilisatie zijn de eerste reservisten ingezet in de bezette Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie maandag laten weten op berichtendienst Telegram. De lidstaten van de Europese Unie zijn overeengekomen om zo snel mogelijk trainingen te organiseren voor maximaal 15.000 Oekraïense soldaten, meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel, dat zich baseert op bronnen bij de EU. Volg hier het nieuws over de ontwikkelingen in Oekraïne.