Volledig scherm
De Duitse rechter besloot vandaag dat Facebook de ouders die hun dochter verloren, toegang moeten krijgen tot haar account. © AFP

Facebook moet ouders overleden tiener toegang geven tot account

Facebook moet de ouders van een overleden meisje toegang geven tot haar account op de sociale netwerksite. Een gerechtshof in het Duitse Karlsruhe oordeelde dat zij daar als nabestaanden recht op hebben.

De ouders van het meisje willen toegang tot de Facebookpagina in de hoop duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak. De vijftienjarige tiener belandde in 2012 voor een metro in de Duitse hoofdstad.

Zelfdoding

Het is onduidelijk of er bij het meisje sprake was van zelfdoding. Het internetbedrijf plaatste de Facebookaccount van de tiener na haar overlijden in herdenkingsstatus.

Daardoor konden haar ouders ook met het wachtwoord niet meer inloggen. Facebook weigerde uit privacyoverwegingen de account vrij te geven, maar moet dat nu alsnog doen.

Dagboek

De voorzitter van de rechtbank zei dat brieven en dagboeken ook worden overgedragen aan erfgenamen. Er is volgens de rechter geen reden om digitale informatie anders te behandelen dan deze communicatiemiddelen.