Roberta Metsola.
Volledig scherm
Roberta Metsola. © AFP

Felle strijd om voorzitterschap Europees Parlement, huidige voorzitter weigert hamer in te leveren

Europa dreigt zich bovenop corona, een migrantencrisis aan de Poolse grens en rechtsstaatproblemen met Polen en Hongarije nog een nieuw probleem op de hals te halen: een knallende ruzie over de nieuwe parlementsvoorzitter. 

6 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Wat een rare reactie, @Patrick Wijgman. De nieuwe voorzitter is democratisch gekozen, dus je mag veronderstellen dat zij gewoon de beste kandidaat is. (Ja echt, je gelooft het misschien niet, maar ook vrouwen kunnen prima voorzitters zijn!) Bovendien vertikt het heerschap zich aan eerder gemaakte afspraken te houden. Dan ben je wat mij betreft de slechtste kandidaat.
 • Frans Bonnes

  2 maanden geleden
  @ Gerry Rutten, Dit zijn allemaal ongekozen plucheplakkers, dat is natuurlijk niet waar, De leden van het Europese parlement zijn door de burgers van de lidstaten rechtstreeks gekozen tijdens de Europese verkiezingen. Dat u misschien niet heeft gestemd wil nog niet zeggen dat ze ongekozen zijn.
 • patrick wijgman

  2 maanden geleden
  Schuif een gehandicapte transgender vrouw met hoofddoek( liefst burka) , donker van kleur naar voren en het is kat in het bakkie. Belachelijk dat er niet meer gekeken wordt naar wie die allerbeste kandidaat is...man of vrouw uit welke hoek ook.
 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  Het scheelt niet alleen Miljarden maar wat denk je van onzinnige stikstof regels, introductie van de wolf, gratis geld waardoor de huizenmarkt ontploft. De open grenzen… Iens enz enz
 • Gerry Rutten

  2 maanden geleden
  Dit zijn allemaal ongekozen plucheplakkers. Zitten daar uitsluitend voor zichzelf en om bepaalde agenda’s erdoor te drukken bij de Europese bevolking. Gewoon opdoeken dat hele zooitje ! Scheelt de Nederlandse belastingbetaler in elk geval miljarden.
 1. ‘Ontvoerder van Dean (4) ging door het lint omdat vriendin zich niet snel genoeg aankleedde’
  PREMIUM

  ‘Ontvoerder van Dean (4) ging door het lint omdat vriendin zich niet snel genoeg aankleedde’

  Drie dagen vol leugens en misleidingen. Dat is wat de moeder en familie van de 4-jarige Dean moesten doorstaan voor ze maandagavond het slechte nieuws te horen kregen. Het levenloze lichaam van het jongetje werd gevonden op een desolaat eiland in Zeeland, op aanwijzen van Dave De K. De autopsie moet nu antwoord geven op de belangrijkste vraag: wanneer en hoe kwam Dean om het leven?