Volledig scherm
© twitter @anthoyte

Fietsfenomeen Anthony (51) trapt in 9 uur een rendier bij elkaar op kaartenapp

Bijna kerst, dus tijd voor Anthony Hoyte om zijn jaarlijkse specialiteit wereldkundig te maken: een traject fietsen waardoor er een figuur ontstaat op sport-app Strava. De Brit trapte vorig jaar een kerstman bij elkaar, dit jaar een rendier.

De 51-jarige Hoyte  - zeg maar de Pedaling Picasso - realiseerde zijn creatie in precies negen uur tijd. Hij legde in die tijd bijna 129 kilometer af in noordelijk Londen. De vijftiger is redelijk tevreden over het resultaat. ,,Het is pas wanneer je thuiskomt en de gegevens oplaadt, dat je het resultaat kunt zien. Je weet dus niet of het goed is of niet”, liet hij optekenen in de Evening Standard.

Hoyte kwam onderweg soms zonder gps-signaal te zitten en maakte naar eigen zeggen enkele foutjes die wellicht niemand zal opmerken. ,,Ik ben tevreden, het ziet eruit zoals ik het voor ogen had.” Hij startte met zijn kunstwerkjes in 2016. De man legt de limiet op maximaal tien uur fietsen. Het kwam tot nu toe maar een keer voor dat hij daadwerkelijk zo lang op zijn tweewieler zat. Dat was in 2017, toen hij erin slaagde een sneeuwman bij elkaar te fietsen.

 1. Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd
  PREMIUM

  Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd

  Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld en in deze tijden van het coronavirus zelfs een van de belangrijkste gezondheidsadviezen: Was je handen! Maar vroeger was dat niet zo normaal, het is zowaar een uitgevonden gebruik. De Hongaars-Oostenrijkse arts Ignaz Semmelweis, die er in 1847 als eerste de gezondheidsvoordelen van inzag, werd om zijn advies decennialang uitgelachen door collega-dokters.
 2. ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlanders wisselen boodschappen uit
  PREMIUM

  ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlan­ders wisselen boodschap­pen uit

  De jaren vijftig zijn terug in het tweelandendorpje Overslag, nabij het Belgische Wachtebeke. Buren smokkelen er opnieuw ouderwets boter over de grens. Al is grenzeloze burenliefde een beter woord. Belgische Overslagnaren halen chocolade paaseitjes en boterkoeken aan hun kant van de grens, de Nederlanders helpen de Belgen aan hun favoriete zakje drop. Alle boodschappen worden netjes, en volledig volgens de regels van de coronakunst, over de grens gezet.