Volledig scherm
‘Genoeg is genoeg’, aldus de boze boeren die per tractor naar Parijs togen. © AFP

Franse boeren demonstreren voor betere beloning, wegen rond Parijs vast

In Frankrijk demonstreren boeren voor een betere beloning. Ongeveer duizend tractoren zijn vandaag vanuit Noord- en Midden-Frankrijk op snelwegen en landwegen op weg naar Parijs, meldde nieuwszender BFMTV.

Volledig scherm
De acties leiden tot grote drukte op de wegen rond Parijs. © EPA

De acties van de boeren leidden in de ochtend al tot enorme verkeersproblemen. Boerenprotesten zijn niet ongewoon in Frankrijk. Vorige maand hadden ze al landelijk gedemonstreerd met hun trekkers om aandacht te vragen voor moeilijke werkomstandigheden.

Ook in de Ierse hoofdstad Dublin blokkeren boze boeren delen van het centrum met tientallen tractoren. Het is de tweede opeenvolgende dag dat de Ierse boeren protesteren tegen lage rundvleesprijzen en maatregelen tegen klimaatverandering die hen onterecht treffen, vinden ze. Het protest is vergelijkbaar met dat van de Franse boeren in Parijs, maar niet samen gecoördineerd.

Landbouwbeleid

Volledig scherm
Franse boeren blokkeren de ring rond hoofdstad Parijs met hun voertuigen. © REUTERS

Dinsdag protesteerden boeren in Berlijn. Duizenden boeren blokkeerden de wegen met hun tractoren. De agrariërs kwamen massaal naar de stad om te protesteren tegen het nieuwe landbouwbeleid van de Duitse regering dat in september werd geïntroduceerd.

Nederlandse boeren hebben de afgelopen tijd ook meerdere keren geprotesteerd. Ze zijn het niet eens met het huidige stikstofbeleid van de regering. In oktober nog kwamen veel boeren met hun tractoren samen op het Malieveld in Den Haag.

  1. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde een dag voor de begrafenis van zijn oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.