Franse coronapatiënten met 300 kilometer per uur door het land

Ic-treinenIn Frankrijk zijn in de ene regio wel alle ziekenhuizen vol, maar in de andere regio niet. Daarom worden coronapatiënten nu massaal met treinen, vliegtuigen, ambulances, helikopters en marineschepen kriskras door het land verhuisd.

Bij het treinstation van Rennes, in Bretagne, staan dertien ambulances met zwaailichten en ronkende motoren klaar. Het parkeerterrein is afgezet door de politie. In het station is niet één reiziger.

Dan klinkt er gepiep en gebrom: de trein komt eraan. Op de perrons lopen tientallen artsen en verplegers, gekleed in witte pakken, met mondkapjes voor en operatiehandschoenen aan. Ze halen met brancards twaalf patiënten uit de hogesnelheidstrein afkomstig uit Parijs. De verdoofde patiënten worden naar de ambulances gebracht. Die rijden ze naar het ziekenhuis van Rennes.

  1. Duitse logopedist misbruikt kinderen met beperking, selecteerde slachtoffers op ernstige spraakstoornissen

    Duitse logopedist misbruikt kinderen met beperking, selecteer­de slachtof­fers op ernstige spraak­stoor­nis­sen

    Een 38-jarige logopedist uit het Duitse Würzburg is vandaag veroordeeld voor 64-voudig zwaar seksueel misbruik van zeven jongens met een lichamelijke of verstandelijke beperking, het filmen daarvan én verspreiden van de beelden op het Darknet. De slachtoffers waren tussen de twee en zes jaar oud en droegen vaak nog luiers. De politie kwam tijdens het onderzoek nog 44 verdachten van seksueel misbruik en het verspreiden van de kinderporno op het spoor.