Volledig scherm
François Gissy © YouTube

Franse snelheidsduivel (36) sterft op fiets die 300 km/uur gaat

Fransman François Gissy, die met 333 kilometer per uur het snelheidsrecord op een raketfiets op zijn naam heeft staan, is gisteren overleden tijdens een training op een vliegveld in het noordoosten van Frankrijk.

Het ongeval gebeurde om 8 uur op een militaire landingsbaan in Meyenheim, bij Munchhouse. De 36-jarige Gissy oefende er met een driewieler die door middel van stoom vooruit werd gestuwd. Met een snelheid van 300 kilometer per uur raakte hij echter van de baan af. Hij overleefde het ongeval niet.

Volgens de politie was Gissy gisterochtend met zijn familieleden en een filmploeg aanwezig op een buiten dienst gestelde baan, zonder toestemming. ,,Vier seconden na zijn vertrek ging hij al 298 kilometer per uur. Drie seconden later week hij om een nog onbekende reden - een gat in het wegdek of iets anders - van de baan af en kwam hij in de berm terecht toen hij nog 150 kilometer per uur ging."

Gevaarlijke hobby

Gissy stond bekend om zijn stunts. Op 7 november 2014 zette hij op een circuit in het Zuid-Franse Le Castellet een snelheidsrecord neer met zijn raketfiets. In 4,8 seconden haalde hij een snelheid van 333 kilometer per uur.

De Fransman wist dat zijn hobby gevaarlijk was. Hij waarschuwde eerder dat het kleinste foutje fataal kon zijn. ,,Ik mag van geluk spreken dat mijn hoofd nog aan mijn romp zit."

  1. Bernie Sanders maakt verwachtingen waar met daverende overwinning in Nevada

    Bernie Sanders maakt verwachtin­gen waar met daverende overwin­ning in Nevada

    De Democratische kandidaat Bernie Sanders heeft volgens diverse Amerikaanse media de Democratische voorverkiezingen in de staat Nevada ruimschoots gewonnen. Onder meer Fox News, CNN en NBC News, stellen op basis van exitpolls en de eerste resultaten dat de senator van Vermont de grote winnaar is. Na het tellen van de stemmen in ongeveer tien procent van het aantal kiesdistricten staat de senator flink voor op zijn rivalen.