Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Franse wetenschappers doen macabere ontdekking: arm en hand gevonden in buik van haai

Franse wetenschappers hebben deze week een onverwachte en macabere ontdekking gedaan. Voor de kust van Oost-Afrika vingen ze drie haaien, van elk ruim drie meter lang. Eenmaal terug aan land werden de dieren onderzocht. In de buik van één van de tijgerhaaien werd een onderarm van een mens en een mensenhand gevonden.

De vondst werd gedaan op Île de la Réunion, het Franse eiland ten oosten van Mozambique. De wetenschappers schakelden meteen na hun lugubere ontdekking de politie in. Die startte een dna-onderzoek, om vast te stellen van wie die arm en hand zouden kunnen zijn.

Maar op het eiland werd al snel een verband gelegd met een recente verdwijning. Afgelopen zaterdag ging een Schotse toerist in zee zwemmen aan de westkust van Île de la Réunion. Hij was met zijn vrouw een week op vakantie op het Franse eiland.

Zwemmen

De echtgenote bleef achter op het land toen de man ging zwemmen. Zij merkte na verloop van tijd dat hij nog steeds niet was teruggekeerd en sloeg alarm. Duikers, reddingswerkers en een politiehelikopter startten een zoektocht, maar zonder succes. De 44-jarige Schotse toerist werd niet gevonden.

Op het moment dat op zee nog steeds naar de man werd gezocht, werd door agenten op het eiland geconstateerd dat er aan de gevonden hand, in de buik van de haai, ook een ring zat. Het bleek een trouwring te zijn met een opmerkelijke vorm.

Die ring werd daarna door de Schotse vrouw geïdentificeerd als de trouwring van haar vermiste echtgenoot. Het dna-onderzoek moet nog officieel bevestigen of de hand en de arm inderdaad van de toerist zijn.

Het is onduidelijk hoe de man aan zijn einde is gekomen. Hij kan zijn verdronken en daarna zijn verslonden door de haai. Of hij kan zijn aangevallen door het dier. Sinds 2011 zijn rond Île de la Réunion al meer dan twintig aanvallen van haaien geregistreerd. Daarbij vielen tot nu toe elf doden. Vijf maanden geleden werd er een surfer op zee aangevallen door een haai, die daarbij een been van de man afhapte.

 1. Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

  Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

  In het noorden van Australië is een golf van verontwaardiging op gang gekomen nadat een zwarte tiener (19) door een politieagent werd neergeschoten en stierf omdat er geen medische zorg voor hem was. Duizenden mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de betrokken instanties. Constable Zachary Rolfe (28), de agent die volgens de demonstranten racistisch zou zijn, is gisteravond beschuldigd van moord.
 2. Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

  Onderzoeks­team MH17 op zoek naar Russische topfunctio­na­ris­sen

  Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct uit Moskou komen'.
 3. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
  PREMIUM

  Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

  Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.