Volledig scherm
© Screenshot: Facebook

Franse zender staakt uitzending na uitbarsting van antisemitisme

Een Franse televisiezender heeft een live-uitzending via Facebook gestaakt omdat kijkers zich massaal misdroegen. Zij maakten op grote schaal antisemitische opmerkingen en uitten zelfs dreigementen, meldt France 3 in een verklaring.

De zender zond deze week op de sociale netwerksite beelden uit vanaf de begraafplaats in Quatzenheim. Daar was president Emmanuel Macron op bezoek omdat vandalen er meer dan negentig Joodse graven hadden beklad, onder meer met hakenkruizen.

Verachtelijk

France 3, dat zo'n 1,3 miljoen volgers heeft op Facebook, zag zich echter genoodzaakt de uitzending stop te zetten. ,,Binnen enkele minuten oversteeg het aantal verachtelijke en illegale opmerkingen ons vermogen om die te modereren’’, aldus de zender.

,,We hebben het over expliciete doodsbedreigingen en opmerkingen die openlijk antisemitisch en racistisch waren’’, vervolgt France 3. De zender zegt dat minstens tien tot twintig medewerkers ingezet hadden moeten worden om al die hatelijke opmerkingen te filteren.

  1. Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz
    Update/video

    Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz

    Iran heeft een Britse olietanker geconfisqueerd die door de Straat van Hormuz voer. De Britse olietanker Stena Impero werd vanmiddag geënterd door leden van de Iraanse Revoltionaire Garde. Een klein uur later leek de tanker Mesdar aan de beurt. Ook dat schip maakte een scherpe koerswijziging, volgens de Britse regering omdat het gekaapt werd. Later mocht de Mesdar zijn aanvankelijke koers toch weer vervolgen. De onduidelijkheid en reacties van de regeringen tekenen de opgelopen spanningen in de voor olie zo belangrijke regio.