Foto van de Italiaanse brandweer. Reddingwerkers bij de kabelbaan in Stresa, nabij Lago Maggiore.
Volledig scherm
Foto van de Italiaanse brandweer. Reddingwerkers bij de kabelbaan in Stresa, nabij Lago Maggiore. © AFP

Gearresteerde leidinggevenden kabelbaanbedrijf wisten van defect met rem

updateDrie personen zijn aangehouden in verband met het dodelijke ongeluk met een kabelbaan bij Lago Maggiore in Noord-Italië zondag. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De rem zou bewust gedeactiveerd zijn. Door het ongeluk kwamen veertien mensen om het leven.

 1. Dodental kabelbaandrama Italië loopt op naar 14: ‘Het was een vreselijk gezicht’
  Play
  Video/Update

  Dodental kabelbaan­dra­ma Italië loopt op naar 14: ‘Het was een vreselijk gezicht’

  Bij een ongeval met een kabelbaan bij het Italiaanse meer Lago Maggiore zijn vandaag veertien mensen om het leven gekomen. Een cabine stortte door nog onduidelijke oorzaak naar beneden op het hoogste punt van de baan. Eerder op de dag werden al dertien doden gemeld en twee zwaargewonde kinderen (van 5 en 9 jaar). Een van de kinderen is later aan zijn of haar verwondingen overleden in het ziekenhuis.
 2. Zwaargewonde Eitan (5) verliest ouders, broertje en overgrootouders bij Italiaans kabelbaandrama
  Play
  video

  Zwaargewon­de Eitan (5) verliest ouders, broertje en overgroot­ou­ders bij Italiaans kabelbaan­dra­ma

  De Italiaanse badplaats Stresa aan het Lago Maggiore is zondag opgeschrikt door een dramatisch ongeluk. Een cabine van de kabelbaan is zo’n 300 meter voor het eindpunt op de top naar beneden gestort nadat een kabel het begeven zou hebben. De meeste mensen waren volgens de autoriteiten op slag dood. Twee kinderen werden nog zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De 2-jarige Tom is aan zijn verwondingen overleden, zijn 5-jarige broer Eitan is de enige overlevende. Dit zijn de veertien slachtoffers.