Pushpika De Silva.
Volledig scherm
Pushpika De Silva. © REUTERS

Gediskwalificeerde ‘miss’ alsnog gekroond tot mooiste van Sri Lanka

Pushpika De Silva is alsnog gekroond tot de mooiste getrouwde vrouw van Sri Lanka. De 31-jarige deelneemster aan de missverkiezing werd enkele dagen geleden publiekelijk vernederd, omdat ze vals zou spelen. Ze zou gescheiden zijn en haar kroontje werd van haar hoofd gerukt. Maar de leiding van de wedstrijd heeft haar nu gerehabiliteerd en officieel tot winnares uitgeroepen.  

 1. 'Vernederde' Mrs. Sri Lanka neemt juridische stappen: 'Ik ben helemaal niet gescheiden’
  UPDATE

  'Vernederde' Mrs. Sri Lanka neemt juridische stappen: 'Ik ben helemaal niet gescheiden’

  Een publiekelijk gediskwalificeerde winnares van een missverkiezing voor getrouwde vrouwen op Sri Lanka neemt juridische stappen, omdat zij naar eigen zeggen onterecht is beschuldigd van valsspelen. De 31-jarige Pushpika De Silva moest gisteravond op het allerlaatste moment haar kroon inleveren omdat zij van haar man zou zijn gescheiden. De vrouw ontkent dat in een verklaring ten stelligste. ,,Ik ga stappen ondernemen tegen het onrecht en de vernedering die mij is aangedaan.”
 2. Machtsstrijd om Merkels stoel: ‘der Armin’ kandidaat voor zusterpartijen CDU en CSU

  Machts­strijd om Merkels stoel: ‘der Armin’ kandidaat voor zusterpar­tij­en CDU en CSU

  Armin Laschet (60) is gekozen als lijsttrekker van CDU en CSU voor de opvolging van bondskanselier Merkel. Dat heeft het federale directiecomité van de christendemocraten maandagnacht beslist na een spoedzitting van ruim zes uur met uiteindelijk een geheime stemming. Daarmee kwam een eind aan een machtsstrijd tussen twee ‘kroonprinsen’ die grote verdeeldheid veroorzaakte binnen de zogenoemde Union van de zusterpartijen en een kloof blootlegde tussen partijleiding en basis van de CDU.
 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af