De voetenman valt al sinds 2006 studentes lastig door hun blote voeten te betasten, eraan te ruiken en ze tegen zijn gezicht te houden.
Volledig scherm
De voetenman valt al sinds 2006 studentes lastig door hun blote voeten te betasten, eraan te ruiken en ze tegen zijn gezicht te houden. © Faroek

Gents ‘broodje aap’ blijkt tóch waar: politie verspreidt
compositiebeeld van mysterieuze voetsnuffelaar

Het verhaal gaat al sinds 2006. Een dove man zou jonge studentes verleiden hun schoenen uit te trekken om daarna hun blote voeten te betasten, eraan te ruiken en ze tegen zijn gezicht te houden. De politie neemt na 17 meldingen de zaak serieus en heeft voor het eerst een compositietekening van de zogenaamde ‘voetenman’ verspreid. ,,De studentenbuurt mag niet langer wakker liggen van de man”, reageert Michaël Barbé van de Gentse politie.

  1. Tiener (18) ontvoerd in België en mogelijk verkracht, Duitse politie bevrijdt slachtoffer

    Tiener (18) ontvoerd in België en mogelijk verkracht, Duitse politie bevrijdt slachtof­fer

    De speciale eenheden van de Duitse politie hebben gistermiddag een 18-jarige vrouw met de Palestijnse nationaliteit bevrijd nadat ze een dag eerder in het Belgische Zaventem was ontvoerd. Haar ontvoerder, een 36-jarige man waarmee ze islamitisch getrouwd was, zou het meisje verkracht hebben in een gehuurd appartement in de buurt van het Duitse Bonn. De dader, die in België woont, werd opgepakt.